Hoofdsponsor

Het leven van de tijdrit 2016

Vorig jaar zat de activiteiten commissie rond de tafel voor o.a. de tijdrit. Wij hadden een paar uitdagingen door het vertrek William van ABC-banden en Tim Elverding. Als 1e werd Emiel Hop als actor benoemd. Vervolgens kwam Rutger met het idee om Ronald te vragen als vervanger voor Tim. Ronald zag het niet geheel zitten, omdat hij niet iedereen kent. Zijn collega Jeroen Duijst stond op en samen wilden ze de kar gaan trekken. De 1e acties werden ondernomen. Het draaiboek kreeg een up date. De vergunning bij de gemeente werd geregeld door Jeroen. Maar de dijk zou onder handen genomen worden. De afgelopen weken heeft Jeroen veel contact met de gemeente gehad en zelfs de aannemer. Het zou goed moeten komen. Begin v d week nog de gemeente gebeld en zij zouden het parkoers gaan aanvegen. Op donderdag zelf is nog een hek verplaatst en het parkoers was klaar. Nog even allemaal een bezem meenemen om de bochten schoon te vegen en gggooaaannn!!

Tijdens de 1e vergadering van de tijdritcommissie kregen wij informeel te horen, dat leden van de Via Rosa wilde deelnemen. De tijdritcommissie stond hier positief tegenover. Het bestuur ook. Het bestuur had nog wel een vraag over de lange termijn visie van de Via Rosa. Is de tijdrit 1-malig?? Hoe zien zij de Via Rosa en MIK80 samen op termijn?? etc. Dit is geparkeerd tot latere orde. De Via Rosa leden waren v harte welkom ook namens de activiteiten commissie. Natuurlijk heeft mee gespeeld, dat SK en MK sponsoren van de VIa Rosa zijn. Annelies en Lambert zijn trots op hun clubjes en willen hier graag leuke dingen mee doen. Rutger nam contact op met Annelies. Annelies regelde de centjes en de inschrijvingen. De spanning begon te stijgen bij de dames.
Pascal en Jeroen gingen aan de slag met de verkeersregelaars. De oproepen v Pascal kregen gehoor en precies 14 vrijwilligers hebben de cursus gevolgd. Helaas is deze maar voor 1x geldig, waardoor het volgend jaar opnieuw moet. Echter het is nu een bekend verhaal, waardoor het soepeler zal verlopen volgend jaar. Een resultaat, waar de voorzitter trots op is.
Ook de inschrijvingen nam Pascal onder zijn hoede, totdat hij zijn droomtocht The Ride ging doen. Rutger nam het van hem over. Maar liefst 30 inschrijvingen en bijna 50 feestgangers. Geweldig. Ik ben blij, dat Jaap v d Hoogen dit evenement weer op de kalender wilde een aantal jaren geleden. Mark, Marc, Chris en ik zouden de start waarnemen. Marc zijn laptop opgeladen, want er was geen stroom. Gelukkig heeft de tijdklok een accu. Ook dit geregeld. Het excel bestand aangepast, want het was veel te intelligent voor ons. Tekens en formules, die alleen accountants Schaap begrijpen, maar ongetwijfeld werken.
De kastelein nam de catering onder zijn hoede, die wij deels hebben uitbesteed. De koelkast is vroeg aangezet. De bidons gevuld met water stonden bij de start.
Een aantal investeringen hebben wij gedaan voor de toekomst. Officiële verkeersregelaars hesjes, de bordjes met nummers en zadelpenhouders (grotendeels gesponsord door MK en SK). Ook hiermee is het gemakkelijker geregeld voor de toekomst.
Toch moet op de dag zelf nog wel het 1 en ander geregeld worden. Ronald heeft hier vrij (bedankt) voor genomen. De hekken hebben we lekker laten brengen. Robert heeft Ronald ook geholpen op de dag. Evert had nog even een dipje, maar ook dit werd opgelost. DJ Emiel nam de muziek onder zijn hoede en de bbq.
Echter grootste hamvraag was: onweer of niet. Op dinsdag kreeg ik 2 verontruste appjes. Na overleg besloten om donderdag rond de middag te beslissen. Alle weer websites zijn donderdag bezocht. Rond 15.00 uur was de verwachting,dat het droog zou blijven tot 21.30 uur. Het zou toch niet waar zijn. 32 graden i.p.v. onweer. En ja, het is waarheid geworden met rond de 30 graden. Allemaal in korte broeken en shirts. Toen wij aankwamen zat Cor Koelewijn al achter de start tafel. De meeste bordjes waren opgehaald, gemonteerd en het geld geïncasseerd. Cor is een aanwinst voor de Mik80. Niet lullen, maar poetsen. Om 22.00 uur overhandigde hij het geld inclusief administratie aan Arie Koops, die hem gelijk een functie heeft aangeboden. Ook ging Cor gelijk voor de microfoon van RTVBunschoten met een goed commentaar. Marieke v Chris was ook prominent in beeld samen met schoonpapa De Graaf. De dames durfde niet in de pedalen te starten of moest Chris van hun achterwerk afblijven????
Marieke stond klaar. Echter zij vertrok niet precies om 19.00 uur. De klok ging wel lopen vanaf 0 seconden. Toen was het stress achter de starttafel. Het excel bestand was gebaseerd op starttijd minus aankomsttijd omgerekend naar secondes. Vervolgens omgerekend naar gemiddelde snelheid per uur. Gelukkig kon ik de stress aan en zette het excel bestand op 00.00.00 uur en vulde de aankomsttijd van de klok in. En dan 00.03.00 uur en de aankomsttijd van de klok. Toch stress hoe nu verder toen Emiel startte. Eenvoudig gezet op 00.25.00 uur en vervolgens aankomsttijd v d klok. Echter toen kwamen de verontruste berichten, dat het rond 19.40 uur met bakken uit de hemel zou komen. Kort overleg. Wij vroegen Jan Gerard wat te doen. Vervolgens samen met Cor en Marc besloten om te gaan starten om de minuut (achteraf de dames om de 2 minuten moeten laten starten, maar dit had Pascal zo afgesproken???). Even stress want sommige waren nog niet klaar voor de start. Jaco v d Groep moest over 20 seconden startte. Dit haantje kan hier natuurlijk niet mee omgaan. De vrouw gaf hem een kus, de broekdruk daalde en ook GOOOAAANN. Wulphert was ook nog niet in de buurt, waardoor wij even wachten tot 2 minuten. Hoe moest ik dit doen in excel?? Natuurlijk eenvoudig de starttijden wijzigen en ook nu werkte excel perfect. Uiteindelijk ging het prima en gingen de gemiddelde omhoog. Een uitschieter was de zoon van Stef Vedder, Michel. Ruim 38km per uur gemiddeld met Marcel als muis voor hem uit. Zou mijn gedoodverfde kampioen Jan de Graaf of runner up Jeroen G. het gaan redden of zouden de kanonnen Roel, Lambert en Jeroen D. weer toeslaan??? Nadeel was, dat excel gelijk de gemiddelde uitrekende. Iedereen kon de uitslagen al lezen, maar wij deden snel de laptop naar beneden. Uiteindelijk was iedereen droog binnen. Met 1 druk op de filter knop v hoog naar laag wisten wij alle uitslagen al. Ik vertelde even, dat iedereen lekker kon gaan douchen om vervolgens naar het feest te komen waar wij de prijzen uitreiking zouden doen. Ja, eerste aan de hap en snap en dan pas de uitslag. Uiteindelijk geweldig getroffen met het weer, wat wij ongetwijfeld verdiend hebben.
Waren er snelle tijden?? Ik had het gevoel, dat de indeling van de tijdrit lastig was. Toch een verradelijk windjes??? Volgens Emiel had hij het meeste last van de wind, want de wind was gaan liggen. Natuurlijk Emiel????? Toch was Jeroen D. wederom de sterkste bij de mannen. Hij was gebrand om te winnen en deed dat ook. Erg knappe prestatie en de snelste tijd ooit gereden in de tijdrit afgelopen jaren: 16:10. Volgend jaar moet hij weer vrezen voor Gerard Stuivenberg.
Roel werd zeer knap tweede op slechts 5 seconden en Jan de Graaf derde. Jan verteld, dat hij een beetje had gespuugd onderweg. Bij de vrouwen waren de zusjes Fiona en Josina het sterkst, maar Fiona Duijst was absoluut de snelste. En zo bleef het nog lang onrustig in huize Duijst die avond. Top gedaan! En het feestje erna was weer ouderwets gezellig. De salentein wijn van Wulphert ging er in als boter. De regen hoort er eigenlijk gewoon een beetje bij ;-).
JG zou de prijsuitreiking doen. Rutger had hem uitgelegd, wie welke prijzen zou krijgen. SK had 3 prijzen voor de dames geregeld en 3 prijzen voor de heren. Annelies had nog een hoofdprijs voor de dames geregeld, namelijk een lekker verwen arrangement bij dochter. Dus de dames hadden 4 prijzen en de heren 3. Rutger had ook gevraagd om een poedel- en pechprijs aan SK. De pechprijs v e fiets binnenbandje ging naar Adriaan, omdat hij moest afremmen op de dijk door een auto. Rutger schoot enorm in de lach, toen JG zei: Ik heb ook nog een KLEIN prijs voor iemand die wij missen door een blessure. Natuurlijk sloeg KLEIN op onze KLEINE Theo Heek. Ja, wij missen Theo en hierbij een motivatie om snel te herstellen. Vervolgens sprak JG de dames 4, 3, 2 en 1 toe. JG nodigde de Via Rosa leden uit voor de MIK80, maar het bestuur is niet zo gemakkelijk. Toen over naar de heren. JG noemde de tijden van de plaatsen 10 t/m 5. JG stond iets langer stil bij de plaats 4 van Pascal. Pascal kwam naar voren door de speech en dacht dat er ook 4 prijzen bij de heren waren. Maar dit was niet het geval. Ik probeerde nog te helpen, maar het kalf was verdronken. Dus Pascal kreeg cadeau van plaats 3, Jan van plaats 2 en Roel van plaats 1. Vervolgens kreeg Jeroen de wisselbokaal. Maar sportief en top als Annelies is, kwam zij gelijk met een oplossing. Het arrangement werd omgezet in een duo-arrangement (lekker Fiona en Jeroen naast elkaar vervend worden) voor de fam. Duijst. Daarna ging het feest nog lang door. Rond 22.45 uur was zelfs het bier op. Dit was eigenlijk wel een perfect moment om er een eind aan te breiden. Samen de spullen opruimen. Het is geweldig, dat haven Nieuwboer ons de locatie wederom heeft beschikbaar gesteld.
Volgend jaar verwachten we wel veel deelnemers. Een deel van de middenmoot laat zich mogelijk afschrikken door de top10. Maar het is juist ook leuk om onderlinge tijden met elkaar te vergelijken, je tijd van vorig jaar te verbeteren en/of je gewoon een keer helemaal leeg rijden. Gewoon allemaal meedoen en met de dames erbij is het dubbel genieten!
Onze nieuwe sponsor Rene Groen verdiend een groot applaus. Hij heeft een groot deel van de BBQ gesponsord en was ook de hele avond druk in de weer om het iedereen naar de zin te maken. En de vrijwilligers verdienen ook een groot applaus. Alle vrijwilligers en sponsoren: bedankt toppers!
Met genoegen kan ik melden, dat Jeroen en Ronald de tijdrit volgend jaar weer gaan coördineren en regelen.
Ik hoop, dat Emiel en ik niemand vergeten zijn te vermelden. Anders komt het nog steeds uit een goed, sportief, mik80 hart
https://www.youtube.com/user/TFCMik80/playlists    Alle filmpjes van de MIK80 
Filmpje van RTV Bunschoten:
https://twitter.com/rtvbunschoten/status/746590364719521792?s=08
Een trotse voorzitter


Over de SchrijverGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Top ↑
 • Hoofdsponsor:

  Hoofdsponsor
 • Websponsor:

  Websponsor
 • Overige Sponsoren:

  Steven Koelewijn
 • Eresponsor

  VEBO

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-52600322-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');