Hoofdsponsor

Oliebollentocht 2014

Onze kastelein Evert had inkopen gedaan. Wat zou het zijn? De eerste mikkers kwamen om 13.30 uur binnen. Daar stonden koffie, thee en oliebollen. Een lekkere warming up. Tim en Peter waren bijna onherkenbaar met dik 10 kilo lichter. Top, maar de Sonja Bakker prijs begint tijdens de openingstocht.

Jan Gerard had een noodoproep gedaan, omdat er 10 aanmeldingen waren. Er waren 22 mikkers, die konden genieten van 5 graden en droog weer. Voor de tijd van het jaar lekker. Om 14.00 uur gaf JG het sein om te gaan vertrekken voor een rondje Zeist. Jaco vd G op kop als wegkapitein en Rutger achteraan. Lekker relaxt 28 km per uur. Iedereen zat lekker te kletsen inclusief de voorzitter. Wij reden voor de 100e keer via Amersfoort richting het viaduct. Rutger zat geconcentreerd te luisteren naar de sterke verhalen van Robert van Rijn. Onder het viaduct riep iedereen; “”paaltje””. Rutger rijdt naar links om het paaltje in het midden te ontwijken, maar de paaltjes staan links en rechts. Zijn linker pedaal kwam tegen het paaltje, waardoor de fiets bleef staan, maar Rutger niet. Rutger nam een vlucht door de lucht. Gelukkig had niemand het gezien, want anders was de soap des te groter. De paaltjes staan er namelijk al jaren en Rutger rijdt er al jaren. Even controleren of de fiets en hij nog in tact waren. Bryton, stuur en licht recht gezet en weg vervolgen. JG kwam nog even polshoogte nemen als een echte actor.

Via laan 1914 naar beneden en vervolgens de weg richting Zeist. Daar gingen wij van de droge wegen over in een witte wereld. De sneeuw lag overal en ook een beetje op het fietspad. Dus even wakker zijn, maar het was een mooi gezicht. De natuur was prachtig en ook de hei. De gevoelstemperatuur was wel 5 graden  lager. In Zeist aangekomen zette onze nieuwe aankoop Peter zich op de kaart. Een lekker band met een nieuwe fiets en nieuwe banden. Helaas had hij nog geen sleutelavondje gevolgd. Rutger greep zijn kans: Hulp in ruil voor vis tijdens de feestavond. Komt goed. Rutger vroeg de hulp van Bert en samen de klus geklaard. Dit was niet gemakkelijk, want Peter heeft een mooi carbon spatbordje dat in de weg zat. Dus alles loshalen om het spatbordje te verwijderen. Patroon er in en gaan weer. Op weg naar Soest reed Ruth Poort lek. Gelukkig zijn voorwiel en snel klaar. Willen wij gaan rijden en dan staat ook Robert lek met een retro binnenband. Deze retro binnenband zat vast met lijm van Slag bij Nieuwpoort. Ook deze klus geklaard om via Soest en Baarn te gaan fietsen. Even nog iets versnellen op de Bisschopweg met goedkeuring van Tim. Om 16.05 uur arriveerden wij iets later in het clubhuis. Henk en Van de Mheen zaten al aan de borrel en later kwamen Wim S, Rene G en Emiel ook nog. Gelukkig gingen de meeste Mikkers mee naar het clubhuis, want iedereen was benieuwd naar de catering van kastelein Evert. Evert had weer heerlijke soep gemaakt, waar de lepel recht overeind in blijft staan. Ook nog spek met roggebrood om het compleet te maken. Nadat het lichaam warm was gingen de meeste aan de Amstel, maar ook de Salentein wijn was in trek. Vervolgens hebben wij weer 2 uur gelachen om o.a. diverse sterke verhalen. Natuurlijk hadden wij het ook over het succes van de spinningmarathon  georganiseerd door het Dreamteam. Een prachtig resultaat van 8.000 euro. Mede door de voorzitters Marc en Frank, die zich van hun goede kant lieten zien. Ik ben blauw, maar volgens mij zat Frank lekkerder op de fiets. Fijn, dat dan alle rooie- en blauwe zorgen even weg zijn. Dit maakt fietsen geweldig. Ik ben zelf altijd veel relaxter na het fietsen dan voor het fietsen. Evert kreeg nog wel het verzoek om ook Heineken aan te schaffen. Natuurlijk gaat Evert dit regelen. Onder het genot van een borrel gaf Evert gelukkig aan, dat hij liever een stapje terug wilde doen bij de 3-daagse. Als bestuur en activ. Commissie zouden wij dit gaan voorstellen aan Evert, maar hij was ons gelukkig voor. Rond 18.15 uur gingen de laatste naar huis, waaronder Sjaak en ik. Sjaak stapt op zijn fiets en staat zijn band leeg. Shit denk ik, want ik wil naar huis. Lambert gebeld, maar de fietspomp stond in de showroom. Ik zei tegen Sjaak: Stop er een patroon in en snel fietsen naar huis. Zo gezegd, zo gedaan en ik was rond 18.30 uur terug na een zeer geslaagde oliebollentocht.

Rutger van Halteren


Over de Schrijver



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Top ↑
  • Hoofdsponsor:

    Hoofdsponsor
  • Websponsor:

    Websponsor
  • Overige Sponsoren:

    Steven Koelewijn
  • Eresponsor

    VEBO

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-52600322-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');