Hoofdsponsor

Driedaagse Mik 80 2014 1e dag

Het jaarlijkse uitje van de Mik 80 staat op het programma.   DE DRIE DAAGSE VAN DE MIK 80

Donderdag avond de week ervoor bij elkaar geweest in de Hollandse hoek van MK om de laatste dingen te bespreken.

Donderdag ochtend 11 september was het zover. Verzamelen bij MK om 5:30 uur. De Hollandse hoek was open voor een bak koffie en we vertrokken om 06.00 uur.

Jan Gerard heeft zich op het laatst nog moeten afmelden i.v.m. rugpijn (beterschap).

We zetten koers in colonne naar Willingen. Onderweg een ontbijt een uitsmijter met spek bij een raststatten langs de snelweg.

Aangekomen bij het hotel inschrijven, naar de kamers, omkleden en op de fiets. Maarten had een tocht op de NAVI staan van ca. 85km. We waren allemaal een beetje zenuwachtig en stonden te trappelen om op pad te gaan. Het weer was droog, een graad 14 en bewolkt. De eerst 5km een behoorlijk tempo tot de eerste lekke band. Theo was de pechvogel, snel een nieuwe er onder en verder. De eerste serieuze beklimmingen kwamen er aan en als gekken naar boven. Ik met een hartslag van 175 helemaal kapot. Wim schaap zei nog; laat je niet gek maken. Na ca. 40km stonden Evert en zijn zoon ons op te wachten voor een pitstop met een lunch van lekkere broodjes met ham of kaas, krentenbollen en eieren.

Een paar fietscoureurs zaten Evert te plagen, dat er geen soep was De soep was nog bevroren en voor dag 2.  Met een voldaan gevoel  gingen we verder voor de 2e etappe over mooie rustige wegen met mooie klimmen van 0 tot +10% en afdalingen met een topsnelheid van boven de 80km/h.

Na 85KM kwamen we aan in Willingen met nog 1 klim te gaan! Het hotel ligt namelijk boven op de berg (wie verzint er zo iets). Moe maar voldaan (85.33 KM en 1462 hoogte meters) kwamen we aan in het hotel, fietsen in de kelder en een biertje in de lobby van het hotel.

Na een paar biertjes lekker douchen en om 19.30 uur naar het restaurant in het dorp. Daar lekker gegeten en terug naar het hotel weer de berg op. Even praten over de tocht die ons morgen te wachten staat en dan onder de wol. De echte mannen gingen nog even stappen in Willingen.

Het was een mooie dag en complimenten aan de organisatie. Met name Maarten voor de routes,  Evert en zoon voor de catering en Lambert voor de algehele organisatie.

 

Martie Eibrink


Over de Schrijver



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Top ↑
  • Hoofdsponsor:

    Hoofdsponsor
  • Websponsor:

    Websponsor
  • Overige Sponsoren:

    Steven Koelewijn
  • Eresponsor

    VEBO

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-52600322-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');