Hoofdsponsor

Activiteiten

Gepubliceerd op oktober 10th, 2013 | door Roel

0

Triathlon, wie durft?

Beste Mikkers,

Zoals een aantal van jullie weten, doe ik naast fietsen bij de MIK80 ook aan triathlon.

Wat houd triathlon precies in? Een triathlon is een wedstrijd waarbij achtereenvolgens gezwommen, gefietst en hardgelopen moet worden. Wordt beoefend door duursporters en is niet voor watjes, maar die fietsen gelukkig niet bij de MIK80. Later daarover meer.

Triathlon is een nog jonge sport, want de sport is feitelijk pas zeven na mijn geboortejaar ontstaan in Hawaї. Na een discussie tussen een aantal sportvrienden over wie de beste sporters zijn (zwemmers, fietser of hardlopers) stelde één van de vrienden voor om de drie onderdelen af te werken op één dag. Zo gingen in 1978 vijftien personen met elkaar de strijd aan en zwommen zij eerst 3,8 km in de zee, fietsen zij 180 km op het eiland Hawaї en sloten zij de dag af met een marathon (42,2 km). Gekkenwerk !

Tegenwoordig wordt de sport door vele tienduizenden mensen wereldwijd beoefend en is zij vooral populair in de Verenigde Staten, Australiё en Engeland.

Al snel had men door dat de afstanden van een hele triathlon niet voor iedereen weggelegd waren. De mogelijkheid werd gecreëerd om de afstand ook opgesplitst af te leggen, in een halve-, kwart- of achtse vorm. Deel de afstanden simpelweg door respectievelijk 2, 4 en 8 en je weet waaruit een halve-, een kwart en een achtste triathlon bestaat.

Zelf doe ik mee aan kwart afstanden. Ik ben met triathlon in aanraking gekomen door – ter voorbereiding aan een survivalwedstrijd – een jaar of 10 geleden mee te doen aan een achtste triathlon in Nijkerk en was direct verkocht. Heb na een paar keer mijn zwager en tevens mikker Jaco van de Groep zo gek gekregen een keer mee te doen. En dat had gevolgen. Hij stopte met voetballen bij IJsselmeervogels (één van zijn beste beslissingen ooit) en we gingen samen aan wedstrijden meedoen. Wedstrijden die tussen ons pas vaak op de finishlijn beslist werden. Door de triathlon zijn Jaco en ik uiteindelijk eigenlijk ook lid geworden van MIK80.

Nu de uitdaging voor jullie. Begin juni wordt ieder jaar in Nijkerk een achtste triathlon georganiseerd (een zogenaamde sprinttriathlon). Deze triathlon is laagdrempelig voor deelnemers en er doen zowel toppers als beginners aan mee. Gezwommen wordt in het buitenbad van Bad Bloemendaal (400 meter), gefietst wordt in het mooie Nijkerkse buitengebied (20 km) en hardgelopen wordt rondom Bad Bloemendaal (5 km).

Ik daag jullie uit om aan deze wedstrijd mee te doen. Waarom zou je meedoen? Een nieuwe uitdaging, indruk maken op je vrouw? Vul het zelf maar in. Wat heb je nodig? Een goede fiets (hebben we allemaal al), een zwembroek (hebben we ook allemaal, of zwemmen we heel modern in onze onderbroek?), een paar hardloopschoenen (moeten mikkers ook hebben) en een flinke portie doorzettingsvermogen (hebben mikkers zeker). Inschrijving start begin februari 2014. Wie durft?

Sportieve groet, Jeroen


Over de Schrijver



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Top ↑
  • Hoofdsponsor:

    Hoofdsponsor
  • Websponsor:

    Websponsor
  • Overige Sponsoren:

    Steven Koelewijn
  • Eresponsor

    VEBO

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-52600322-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');