Hoofdsponsor

Verslagen

Gepubliceerd op augustus 19th, 2013 | door Wesley

0

Reichswald Posbanktoer

Zaterdag 17 augustus rond half acht gooiden we de fietsen van Robert de boer, Jaco Heinen en Sjaak van Halteren achter in de bus van Robert en vertrokken we naar Ede voor de start van de Reichswald Posbanktoer 2013.
We werden keurig door verkeersregelaars naar een groot parkeer terrein geloodst. Tijdens de tocht verder geen regelaar gezien maar dat bleek ook niet nodig. We werden meteen gebeld door Pieter Bout die in het clubgebouw van WV Ede klaar stond om te vertrekken.
Wij moesten nog even inschrijven. Via “SCAN AND GO” is dat zo gepiept en betaalden gelijk voor de veerman.
Met z’n vieren reden we ” slingerdeslang” door Ede en Bennekom, maar gelukkig lagen de inwoners nog op 1 oor en was het lekker rustig op de weg.
Daarna volgde de brug over de Rijn (naast de A-50) en toen was de route lange tijd erg eenvoudig………………hou de Rijn aan de linkerkant en je komt vanzelf in Duitsland.
Geen straf want langs de Rijn lagen prachtige huizen en boomgaarden. Nou ja dan moet alleen het tempo niet oplopen naar 40-45 km/stunden want dan zie je niet veel van de omgeving.
Het is een toertocht en Robert kneep in de remmen en wij gingen terug naar 35 km/hr.
Lange tijd geen fietser meer gezien maar dat veranderde bij de Pont van Pannerden.

Ineens stonden we tussen tientallen fietsers op een pont en moest de schipper al die bonnetjes ophalen die bij de start waren gekocht. Met een flinke vertraging kwamen we aan de overkant van de Rijn in een drukte terecht. De route bleef eenvoudig ……….hou nu de Rijn aan je rechterkant en dan kom je vanzelf in Duitsland.

In Duitsland ligt de Eltenerberg en Jaco had deze klim al eerder gedaan. Met de opgedane parcours kennis nam hij in een hoog tempo de leiding en gebroederlijk bereikten Jaco en Sjaak de top.Vlak daarachter volgden Pieter en Robert die nogal verbaasd was dat de klim al afgelopen was. Moesten we daarom helemaal naar Elten? zo’n pukkel heb je ook in de buurt van Amerongen!

Na de afdaling hebben we in Elten een terras opgezocht. Bij de pont moesten we al lang wachten maar op dit terras konden we wachten tot we een ons wogen.  Bleek dat we zelf de koffie met slagroomtaartjes moesten ophalen. Na deze stop volgde een prachtig gedeelte door het Bergherbos en verder naar Doesburg. Bij de controlepost besloten we door te fietsen en dat bleek een foutje want daardoor kwamen we ruim voor het eind zonder vocht te zitten.

Die zware bidons wilden we natuurlijk niet meezeulen de Posbank op want daar zouden we even laten zien waar mikkers toe in staat zijn ……… Echter……. Aan de voet van de Posbank kwam een jonge dame ons met een noodgang voorbij zetten. Robert liet dit niet gebeuren en al snel zaten er 4 mikkers en 2 andere gasten in haar wiel. We passeerden bosjes renners maar niemand kon van haar overnemen. Sterker Robert en Pieter moesten halverwege terug schakelen en net toen ik begon te vermoeden dat Jaco tijdens zijn Spaanse hoogtestage stiekem bij Dr Fuentes langs moest zijn geweest ging hij vlak voor het eind er ook af. . Met een laatste inspanning kwam ik nog terug in haar wiel maar toen was het gedaan en kwam deze M&M (kruising tussen Marianne en van Moorsel) als eerste boven. Daarna volgde de Emma piramide en zogen we de laatste druppels uit onze bidons. Het was toch behoorlijk warm geworden of kwam het door het hoge tempo ? Terug naar Ede kregen we de wind ook nog eens vol op kop en kropen we achter een snel groepje om krachten te sparen. Vanwege een bochten combinatie die je normaal alleen op circuit Zandvoort tegenkomt moest Robert het groepje laten gaan en met tegenzin hielden wij onze benen stil om op Robert te wachten .Alhoewel…….Robert passeert ons (als dank) als een komeet om die groep weer in te halen. Als dank voor deze actie mag Robert het gat alleen dicht rijden van ons. Even later zijn we de groep weer kwijt, Op de Ginkelse heide waait het nog harder en de kop nemen is ineens niet populair meer. Dan blijkt gelukkig de ervaren Pieter zijn krachten het beste te hebben verdeeld en neemt het kopwerk voor zijn rekening waardoor we na 135 km met een gemiddelde van 30,8 km/hr aan komen bij WV Ede.  Sjaak is zo blij dat daar vocht te koop is dat hij trakteert en onder het genot van een oud bruin kijken we nog even terug op een leuke tocht.


Over de Schrijver



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Top ↑
  • Hoofdsponsor:

    Hoofdsponsor
  • Websponsor:

    Websponsor
  • Overige Sponsoren:

    Steven Koelewijn
  • Eresponsor

    VEBO

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-52600322-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');