Hoofdsponsor

Verslagen

Gepubliceerd op juni 30th, 2013 | door Roel

0

Giant Experience Tour Ride 2013

Zaterdag 29 juli, de start van de Tour De France. Net als vorig jaar wordt deze gelegenheid door Giant aangegrepen om een tourtocht te organiseren. De Giant Experiance Tour Ride. Niet in de laatste plaats om nog maar eens duidelijk te maken dat “Onze Jongens” van ”Rabo”, herstel…”Blanco”, euhhh…”Belkin” op een karretje van Giant een dikke 3000 km fietsen door Frankrijk.

Een evenement wat in de agenda van de marketing afdeling van Giant dik omlijnd staat. Zoveel is zeker als we aankomen en een rij van tientallen meters zien staan om een startnummer op te halen. Handig manoeuvreren we langs de rij om de wachttijd tot een minimum te beperken. Dit lukt aardig. Een zeer verzorgd startpakket, shirt, bidon, voeding en een zadelpenchip in de vorm van een sticker wordt aan alle deelnemers overhandigd en weg zijn we. 100 km door een streek waar we normaal nooit fietsen. Prachtige omgeving overigens. Langs het Noord Holland Kanaal fietsen we richting IJmuiden. Pittig de wind tegen tot aan Velsen. Sjaak en Bert op kop. Later begrijpen we waarom, de Amstel brouwerijen komen in zicht.

De industriële luchten van Tata en Bruynzeel maken plaats voor de lucht van kak, kouwe kak. Bloemendaal een Aerdenhout worden gepasseerd. Waar de cricketende jeugd maar vreemd opkijkt van de invasie van de vele fietsers (6000 deelnemers)door hun wijk. Via de Noordzee Boulevard rijden we langs het circuit van Zandvoort. Aan de kentekenplaten bij de mooie huizen te zien zou je denken dat we de oorlog toch verloren hebben op de één of andere manier. Via deze villawijk duiken we de duinen in. Het hoogtepunt van de tocht. Prachtig glooiend parcours. Winkracht 4/5 schuin in de rug. Er wordt met een behoorlijke groep even stevig gewerkt aan het gemiddelde. Opvallend was het vele kopwerk van een blonde schone. Aan vrouwen trouwens sowieso geen gebrek. Lampie kijkt zijn ogen uit.

We vervolgen onze rit door de bollensteek. De uien-, bloemen- en bollenboeren moeten wel spekkers van de staatskas zijn aan hun stulpjes te zien. Zwarte tulpen…? Bestaan die dan…?

Met de wind schuin tegen over de bollenvelden wordt er terug gereden richting Amsterdam. Tussen de landingsbanen van Schiphol door trekken we door een redelijk dichtbevolkt gebied. Veel remmen en stoppen dus. De laatste loodjes wegen deze keer het lichts. Met de wind pal in de rug laten we nog even zien dat we MIK-ers zijn. We nemen de leiding in een grote groep. Na een paar kilometer breekt het achter ons en halen we andere groepen in alsof ze stil staan. Wat een heerlijk gevoel om tegen de 50 over de weg te razen zonder auto’s.

We naderen het eindstation. Via Badhoevedorp rijden we Amsterdam in naar eindbestemming Sloten. Na de finish nog even rond geneusd in de Giant Experience en onszelf getrakteerd op een kouwe rakker.

Al met al een prachtig evenement om aan mee te doen, zeker voor herhaling vatbaar.


Over de Schrijver



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Top ↑
  • Hoofdsponsor:

    Hoofdsponsor
  • Websponsor:

    Websponsor
  • Overige Sponsoren:

    Steven Koelewijn
  • Eresponsor

    VEBO

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-52600322-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');