Hoofdsponsor

Rondje IJsselmeer 2013

De stichting Sport4Hope organiseerde dit jaar een estafette sponsortocht rondom het IJsselmeer. Doel was geld binnen te halen voor nazorg bij kankerpatienten. Dit initiatief kwam van EO dominee Arie van der Veer. Verschillende EO-medewerkers besloten dan ook mee te rijden. Mede-organisator vanuit de EO Emiel Hop vond een aantal Mikkers die bereid waren mee te fietsen. Om 04:15 stonden Jaco vd Groep, Jeroen Duijst, Rutger Poort, Pascal de Graaf, Pieter Bout, Theo Heek en Emiel Hop samen als ploeg met 6 EO-ers dan ook aan een bak koffie hier in sporthal de Westmaat voor de start. Net na 04:30 reden we met een luid startschot nog in het donker weg voor de tocht van op papier 330km. In de polder van Eemnes maakten we al een klein lusje en bij Hoorn kwamen we erachter dat we inmiddels al 18km te veel hadden gefietst. Maar wel heerlijk met windje mee over de dijk langs IJsselmeer. Met windkracht 5/6 mee de Afsluitdijk over, vormde een van de hoogtepunten van de tocht. Gemiddeld rond de 50 over de 30km lange dijk waarbij Jaco van de groep met 69 km! de hoogste maximale snelheid had.

Het speelkwartier was na de Afsluitdijk al snel voorbij. Bij het estafette-wisselpunt van een aantal EO-ers in Workum begon het flink te regenen en met een sterke wind tegen reden we door Friesland en de Noordoostpolder. Goed teamwork zorgden ervoor dat we kletsnat, maar nog redelijk fris in Ens aankwamen (vlakbij Kampen) waar de volgbus ook stond en waar we een laatste opfris- en bevoorradingsstop hadden. Pieter had hem na de vierde lekke band (in totaal 6x een lekke band met de hele ploeg) wel helemaal zitten, maar gelukkig had hij in de bus een extra buitenband liggen en dat hielp.

Ook de meeste EO-medewerkers hielden zich goed. Een instromer vanaf Workum dacht dat hij op zijn MTB wel even de kop kon pakken met windkracht 6 tegen. Na 5 minuten was ‘zijn nekkie eraf’. Na 15 minuten rustig tempo kon hij gelukkig weer meekomen en heeft hij de tocht ook afgemaakt. Een ander bijzonder figuur vanuit de EO was Willem. Willem is een pezige 60-er en reed voor het eerst met een helm op zijn nieuwe racefiets en had voor het eerst ook een wielertenu aan. We vroegen aan het begin. Waar is je bidon. ‘ooh ik drink nooit op de fiets’. Pas na 80km kregen we hem zover dat hij toch echt moest drinken. Hij kletterde een paar keer van zijn fiets af ‘ik rij voor het eerst met die pedalen’. Willem reed constant in zijn hoogste versnelling en pakte geregeld de kop. Hij heeft de hele tocht zonder enige kik gehaald. Op de Westmaat stonden iets na achten meer dan 100 mensen ons op te wachten en we waanden ons met de erehaag die was gemaakt weer even op de toppen van de Alpe de Huzes. Was erg gaaf. In totaal is door de stichting ruim € 11.000,- opgehaald. In totaal hebben we ruim 340km gereden met een gemiddelde van bijna 28km per uur (stops niet meegerekend). De andere verhalen over deze tocht horen jullie komende tijd wel. Vanwege de MK-toertocht was besloten deze sponsor-tocht niet verder te promoten binnen de Mik deze keer, maar wel zeker voor herhaling vatbaar.


Over de Schrijver



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Top ↑
  • Hoofdsponsor:

    Hoofdsponsor
  • Websponsor:

    Websponsor
  • Overige Sponsoren:

    Steven Koelewijn
  • Eresponsor

    VEBO

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-52600322-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');